Biraj reči, hejt spreči!

30.10.2015.god.

70 odsto vaših vršnjaka je u protekloj godini bilo izloženo nekom obliku digitalnog nasilja. Dve trećine vas… Zaustavimo digitalno nasilje!

Ukoliko te neko maltretira, vređa, omalovažava i proziva na društvenim mrežama, zbog čega se osećaš tužno, usamljeno, poniženo i treba ti razgovor – klikni za podršku na SOS aplikaciju https://www.facebook.com/BirajReciHejtSpreci/app_634169700048250?ref=page_internal

SOS aplikacija na Fejsbuk stranici daje vam priliku da, ukoliko vas ili vaše drugare neko maltretira, vređa i govori vam ružne reči na društvenim mrežama, jednim klikom dobijete podršku stručnog lica – nekog ko je obučen da vas razume i pruži vam urgentnu pomoć u suočavanju sa problemima vezanim za digitalno nasilje i da vam pomogne da zaštite sebe i sebi drage ljude. Sve što budete pisali biće samo između vas i lica koje vam daje podršku.

Projekat „Biraj Reči, Hejt Spreči“ realizuju kompanija Telenor, Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF. Zajedno želimo da ukažemo na posledice agresivnog i neodgovornog ponašanja na internetu i skrenemo pažnju mladim ljudima da postoji način da se zaustavi digitalno nasilje.

birajrecihejtspreci1

Advertisements