Druga Božićna humanitarna manifestacija „Ušće 2018“

6.1.2018.god.

Druga Božićna humanitarna manifestacija „Ušće 2018“

Ovih dana kada se svi povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika okupljaju u svojim domovima u krugu svojih najbližih, meštani varošice Ušće nadomak Kraljeva okupili su se poput jedne ogromne i brojne, a nadasve humane, porodice, kako bi po ko zna koji put pokazali svoju spremnost da priteknu u pomoć onda kada je ona najpotrebnija.

Pre tačno godinu dana, održana je Prva Božićna humanitarna manifestacija „Ušće 2017“ kada su se fudbal, basket i odbojka igrali za novi život Stefana Despotovića i Dejana Jerotijevića, obojice iz Ušća.

Ove godine događaj je dobio na masovnosti i značaju možda i zbog toga što je cilj pružanje pomoći i lečenje najmlađih – braće Predraga i Pavla Bojanića iz sela Bojanići pokraj Ušća i Ognjena Pajića iz Kraljeva, rodom iz sela Kamenjani kod Ušća.

Predrag i Pavle su učenici 1. i 7.razreda naše škole „Milun Ivanović“, a Ognjen ide u 2.razred OŠ „Braća Vilotijević“ u Kraljevu. Pajo i Predrag navijaju za Crvenu Zvezdu. Ogi obožava video igre i želi da postane poznati You Tube-er. A ono što sva trojica sigurno najviše žele je da budu zdravi i nasmejani. NJihovim željama se pridružilo čitavo Ušće i još stotine prijatelja Ušća.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su FK „Radnik“ iz Ušća i naša osnovna škola „Milun Ivanović“. Podršku su pružili i mnogobrojni sponzori: Ibarski rudnici, Planoje-ex-electric, San Post braća Hazirović, Trgovina Džulija, Planojević Company, Strugara Aleksandar 0509, Paleta Petrović, Sindikat Ibarskih rudnika, Mesna organizacija penzionera Ušće, Bife „Poslednji dinar“ i SZTR „Medo“ koji je dao tri Božićna poklon paketića deci, dok su Mile Trivan, Dejan Pešić i Stefan Đorđević sudili bez ikakve nadoknade.

Na turniru u fudbalu učestvovalo je 22 ekipe u kategoriji seniora, 6 ekipa u kategoriji pionira i 2 ekipe u kategoriji cicibana. U basketu se nadmetalo 7 ekipa. Dakle, blizu 40 sportskih timova uzelo je učešće u ovoj manifestaciji. Ovom humanom cilju odazvalo se preko 250 mladih ljudi, koji su ne samo iz Ušća i okoline: Polumira, Studenice, Mlanče, Lozna, Bojanića, Rudna,…već i iz Kraljeva, Ratine, Baljevca, Ivanjice, čak i iz Novog Pazara i Tutina.

Ova humanitarna manifestacija trajala je od 2.-5.januara 2018.godine. Početni udarac na prvoj utakmici izveli su upravo Predrag i Pavle.

pajo i predrag

Sportske aktivnosti su svakog dana turnira počinjale u 14 časova i trajale do kasnih večernjih sati. Tribine sportske hale u Ušću bile su svakodnevno pune. Ušćani su pokazali i dokazali da iskreno i nesebično podržavaju svoje meštane uvek i svuda.

publika

Poslednjeg dana turnira odigrana je i revijalna utakmica navijača Crvene Zvezde i Partizana, kao i finalne utakmice.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Pobednici svih odigranih utakmica zasigurno su humanost, mladost i sportski duh. Svi učesnici Druge Božićne humanitarne manifestacije „Ušće 2018“ su se svim srcem borili da Pajo i Predrag jednog dana s osmehom odu na Marakanu, da Ogi postane planetarno popularan i da svi trojica što pre pobede nedaće koje su ih zadesile.

poslednja

Od kotizacije igrača, dobrovoljnim prilogom građana i privrednika prikupljeno je oko 150,000 dinara. Rudari jame „Jarando“ Ibarskih rudnika, kolege Pavlovog i Predragovog oca Darka, su pomogli sa 122,000 dinara.

Organizatori Druge humanitarne Božićne manifestacije zahvalni su svim učesnicima, sponzorima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ove manifestacije.

Kao i do sada, ušćanska omladina i svi meštani Ušća će i ubuduće nastojati da budu humani i da pruže pomoć svima kojima je potrebna, jer „ko čini dobro od njega se još više dobra očekuje“ (Ivo Andrić).

Advertisements