Elektronski letopis 2015/2016.god.

23.6.2016.god.

Popunjavanje liste želja u subotu, 25.6. od 9h u školi

Na sajtu posvećenom upisu u srednje škole Srbije 2015/2016. postavljeni su objedinjeni podaci sa završnog ispita. Učenici ih mogu proveriti unošenjem svog identifikacionog broja odn.šifre.

Jedna od predupisnih aktivnosti je i popunjavanje liste želja. U našoj školi učenici će, uz obavezno prisustvo roditelja i svojih razrednih starešina, popunjavati svoje liste želja u subotu, 23.6.2016.godine od 9 časova. Evo i jednog primera popunjene liste želja.

lista-zelja

Preporuka je da učenici kod kuće već osmisle i oforme liste želja kako bi postupak na dan popunjavanje konačne liste tekao brže i bez problema. Na ovoj stranici možete pronaći uputstvo za popunjavanje liste želja, a na ovoj još saveta.

18.6.2016.god.

Preliminarni rezultati završnog ispita u školi u nedelju, 19.juna od 8 časova

 

 • nedelja, 19.6.2016. (od 8 časova)
  Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole

Rezultati završnog ispita biće istaknuti sutra od 8 časova na oglasnoj tabli u holu škole.

Ako još uvek niste izračunali broj bodova koje nosite iz osnovne škole, možete ih izračunatiovde . Svoje ocene od VI-VIII razreda možete naći i na ovom linku.

Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici  koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

Broj bodova za upis u srednje škole koje su imali prvi i poslednji rangirani na listi za upis prethodne školske godine po gradovima možete pogledati ovde.

 • 20.06.2016. (ponedeljak, od 8 časova)
  Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u osnovnim školama
 • 21.06.2016. (utorak, od 8 časova)
  Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u okružnim upisnim komisijama
 • 24.06.2016. (petak, do 8 časova)
  Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita

Konačne rezultate moći ćete da pogledate na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete posvećenom upisu u srednje škole http://www.upis.mpn.gov.rs/.

17.6.2016.god.

Rešenje kombinovanog testa

komb 1komb 2

 

16.6.2016.god.

Rešenje testa iz matematike

mat 1mat 2mat 3mat 4mat 5mat 6mat 7mat 8

 

15.6.2016.god.

Rešenje testa iz srpskog jezika

Resenje-testa-iz-srpskog-jezika-mala-matura-2016-page-001Resenje-testa-iz-srpskog-jezika-mala-matura-2016-page-002Resenje-testa-iz-srpskog-jezika-mala-matura-2016-page-003

14.6.2016.god.

Srećno, dragi naši osmaci!

U naredna tri dana naši đaci osmaci, zajedno sa još oko 70 000 svojih vršnjaka, polažu maturu tj.završni ispit. Najpre će u sredu rešavati test iz srpskog jezika, u četvrtak je test iz matematike, a potom, u petak, i kombinovani test koji sadrži pitanja iz oblasti pet nastavnih predmeta – geografije, istorije, biologije, fizike i hemije.

Broj bodova koji mogu osvojiti na ova tri testa je 30, koji se dodaje na 70 bodova donetih iz osnovne škole, a koji se računaju na sledeći način: uspeh tj.prosek ocena iz  VI razreda se množi sa 4, a uspeh postignut  na kraju VII i VIII razreda se množi sa 5, nakon čega se sva ova tri dobijena rezultata sabiraju. Ocene učenika od VI-VIII razreda su već unesene u bazu podataka i mogu se videti na sajtu Upis u srednje škole Republike Srbije, gde osmaci mogu pratiti sve dalje informacije i rezultate vezane za završni ispit. Maksimalan ukupan broj bodova je 100.

Prilikom rangiranja, ako učenici imaju isti broj bodova, prednost imaju oni koji imaju diplomu „Vuk Karadžić”, zatim oni koji su osvojili više nagrada na takmičenjima i na kraju đaci koji su osvojili više bodova na završnom ispitu.

Dragi naši osmaci, puno vam sreće želimo u naredna tri dana, kao i u predstojećem periodu. Želimo vam da upišete željenu školu i da je pohađate sa voljom i uspehom!

Srecno-na-zavrsnom-ispitu

25.5.2016.god.

Katarina Glavčić osvojila nagradu 42.Dečjeg majskog likovnog salona

Talenti učenice Katarine Glavčić, učenice VII/2, su mnogobrojni. Odličan je i primeran đak. Dugogodišnji je igrač folklora u KUD-u „Studenica“. Neizostavan je učesnik svake školske priredbe gde svojim čarobnim glasom i kvalitetnim pevanjem oplemenjuje kulturno-umetnički program. Pored muzičkog talenta, već dugi niz godina Katarina na časovima likovne kulture, ali i u svoje slobodno vreme, demonstrira i svoj talenat za slikanje. Na ovogodišnjem, 42.po redu, Dečjem majskom likovnom salonu Katarinin talenat je prepoznat među mnoštvom radova i nagrađen od strane žirija.

katarina glavcic

Na nagradnom konkursu 42. Dečjeg majskog likovnog salona nije bilo zadatog tematskog ograničenja. Ideja je bila da nadarenim učenicima bude pružena prilika da potpuno slobodno izraze svoj talenat i kreativnost u oblasti likovnog stvaralaštva. Jedini uslov bio je da likovni pedagozi kraljevačkih osnovnih škola odaberu najbolje radove svojih učenika, nastale na časovima likovne kulture tokom školske godine. Budući da je tema slobodna jedini kriterijumi za selekciju bili su formalno-tehnički i estetski kvaliteti likovnih radova. Zastupljene su sve tehnike na papiru, a pravo učešća na konkursu imali su učenici od petog do osmog razreda. Katarinin rad je bio odabran od strane nastavnice likovne kulture Jelice Veljović kao najbolji i, kao takav, poslat na konkurs.

Žiri za izbor i dodelu nagrada na 42. Dečjem majskom likovnom salonu radio je u sastavu: Svetlana Jevtić, akademski slikar, likovni pedagog; Nenad Dimitrijević, akademski slikar, konzervator; Nadica Lišanin, istoričar umetnosti, kustos. Pored idejnog i kreativnog rešenja odluka žirija je pri selekciji za izlaganje i nagrade podrazumevala ocenu kvaliteta likovnih i estetskih vrednosti i formalno-tehničkih elemenata ponuđenih radova. Na osnovu navedenih kriterijuma i nakon detaljnog uvida žiri je od pristiglih 524 za izlaganje odabrao 275 najuspešnija rada iz 16 osnovnih škola sa područja grada Kraljeva.

Među izloženim radovima nalazi se i rad naše učenice Katarine Glavčić, stoga prošetajte do Narodnog muzeja Kraljevo da se i lično uverite u kvalitet i lepotu ovog umetničkog dela, kao i mnogih drugih.

Glavnu nagradu Milorad Mihajlović žiri je dodelio Nikolini Malobabić, učenici VIII5 OŠ „Vuk Karadžić“, Beranovac. Nagrađeni rad se izdvojio kao najuspešniji zbog autentično dečjeg likovnog jezika pri oblikovanju teme i jedinstvenih estetskih vrednosti koje se prepoznaju u likovnom rešenju.

Devet ravnopravnih nagrada dodeljeno je učenicima: Andrea Lešević, V3, OŠ „Svetozar Marković”,  Marina Eminova, VIII, ŠOSO „Ivo Lola Ribar”, Jovan Marković, VIII3, OŠ „Sveti Sava”, Ribnica, Anđela Grbović, V6, OŠ „Vuk Karadžić”, Beranovac, Stefana Škovrić,V3, OŠ „Dimitrije Tucović”, Minja Mladenović, VI4, OŠ „IV kraljevački bataljon”, Katarina Glavčić, VII2, OŠ „Milun Ivanović”, Ušće, Luka Miladinović, VI4, OŠ „Dositej Obradović”, Ratina, Nikola Gavrilović, VI2, OŠ „Vuk Karadžić”, Ribnica.

Nagrada za najbolju selekciju učeničkih radova dodeljena je Biljani Đukić, likovnom pedagogu OŠ „Sveti Sava”, Ribnica. Nagradu za najuspešniju školu u oblasti likovnog obrazovanja dodeljena je OŠ „Svetozar Marković”.

Svim nagrađenima srdačno čestitamo, naročito našoj Katarini Glavčić, uz želju da nastavi da niže još i veće uspehe!

(deo teksta preuzet sa http://nmkv.rs/2016/05/42-decji-majski-likovni-salon/ )

10.5.2016.god.

Upis u srednju školu

Dragi učenici, poštovani roditelji, pred Vama je Kalendar aktivnosti vezanih za završni ispit i upis u srednje škole. Na sledećem linku Plan upisa odeljenja u srednje škole školske 2016/2017.godine možete pronaći spisak srednjih škola sa listom smerova koje upisuju u školskoj 2016/2017.godini, kao i adrese domova i još mnogo korisnih informacija.

upis2016_kalendar-page-001upis2016_kalendar-page-002

4.5.2016.god.

Upis u muzičku školu

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ Kraljevo je škola sa preko pedeset godina dugom tradicijom, neizbrojivim uspesima i odličnim nastavničkim kadrom. Pre četiri godine sa radom je počelo i njeno izdvojeno odeljenje u Ušću, i to u prostorijama naše osnovne škole „Milun Ivanović“. Od samog početka vlada veliko monografija-Sinteresovanje naših učenika za muzičko obrazovanje. Nekoliko đaka je nakon završene osnovne muzičke škole u našem mestu nastavilo da pohađa i srednju muzičku školu.

I ove godine muzička škola „Stevan Mokranjac“ poziva sve zainteresovane da dođu na prijemni ispit za upis u prvi razred osnovne muzičke škole.

Na upis mogu da dođu deca uzrasta mlađih razreda osnovne škole.

Oni mogu da uče da sviraju klavir, violinu, harmoniku i gitaru.

Na prijemnom ispitu proverava se sluh, ritam, muzička memorija i psiho-fizički preduslovi za pohađanje nastave.

Dokumentacija koje je potrebna je:

 • Izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija)
 • Prijava (na dan prijemnog ispita)
 • Potvrda o plaćenim troškovima za prijemni ispit (na dan prijemnog ispita)

Termini prijemnog ispita su: 27.maj, 3.jun i 7.jun 2016. godine u osnovnoj školi u Ušću.

Dodatne informacije možete dobiti i na:

osnovna-skola-stevan-mokranjac-kraljevo-logoMuzička škola ”Stevan Mokranjac”
Toplice Milana br. 2
36000 Kraljevo
telefon/fax: +381 (0)36 332 333
Sekretarijat: +381 (0)36 321 872
email: mokranjackv@gmail.com

sajt: www.mokranjac-kraljevo.com

Dovedite decu kod nas da razviju svoj muzički talenat kroz pevanje, sviranje i slušanje klasične i srpske tradicionalne muzike!

29.4.2016.god.

U susret Uskrsu

Kreativne radionice učenika produženog boravka u biblioteci i u školskoj kuhinji

Radovi učenika izdvojenog odeljenja u Gokčanici

Radovi učenika mlađih razreda matične škole u Ušću

Srećni Uskršnji praznici, Hristos Voskrese!

20160427_122320

19.4.2016.god.

Pomozimo da veliki uspesi naših malih sportista budu još veći

Na opštinskom takmičenju u odbojci tim devojčica naše škole prošle godine bio je najbolji, a ove godine naše odbojkašice osvojile su drugo mesto u konkurenciji od dvadesetak škola. Fudbalski tim dečaka naše škole je prošle godine bio najbolji u čitavoj opštini u kategoriji timova osnovnih škola.

Svako ko se ikada i iole bavio sportom zna da je samo učešće, druženje, timski duh, fizička aktivnost, a, iskreno i ponajviše, pobeda i adrenalin koji ide uz to, svojevrsna nagrada za sportske takmičare. No, trud, zalaganje i postignuti uspesi zaslužuju da budu prepoznati i nagrađeni i na druge načine. Kad sportisti spoznaju da nisu jedini koji se neizmerno raduju i ponose svojim rezultatima, imaju još više volje, elana i motivacije da budu bolji i uspešniji.

Na Sednici Saveta roditelja održanoj 21.3.2016.godine pokrenuta je inicijativa o prikupljanju novca za kupovinu školskih dresova sa logom škole. Na istoj sednici je doneta i Odluka br.149/2 od 21.3.2016. Na ovaj način naši mali sportisti će svoje velike uspehe postizati ZA svoju školu i U IME svoje škole, što će im zasigurno dati dodatni vetar u leđa.

Kako učenici – sportisti, tako i njihovi roditelji i naša osnovna škola, biće izuzetno zahvalni svakome ko prepozna potrebe i vrednosti ove dece. Ovim putem se javno obraćamo državnim i privatnim firmama i svim ljudima dobre volje da podrže ovu inicijativu, a roditeljima učenika naše škole se zahvaljujemo na ideji i zalaganju.

31.3.2016.god.

Naši učenici nižu uspehe

Zavidne rezultate, kako na sportskim, tako i na takmičenjima u znanju, postigli su naši učenici. Krenimo redom.

Na Sretenjskoj atletskoj trci, održanoj 15.februara 2016.godine, naši učenici su, kao predstavnici naše škole, bili brži i od profesionalaca. Učenik II razreda, Strahinja Andrić, bio je drugoplasirani u konačnom rangu na trci na 600 metara. Lena Mladenović, učenica III razreda, i Marija Veselić, učenica IV razreda, bile su brže od svojih vršnjakinja koje godinama treniraju atletiku. Violeta Ilić, VI razred, osvojila je 6.mesto u trci na 1200 metara, postigavši bolji rezultat od nekoliko profesionalnih atletičarki.12696903_880512552068775_3077698760191201167_o

Što se takmičenja u znanju tiče, do sada je održan opštinski nivo takmičenja na kom su naši učenici bili prilično uspešni.

Učenik III razreda, Pavle Radonjić, je bio petoplasirani na takmičenju iz matematike. Lena Mladenović i Kristina Košanin, takođe učenice III razreda, bile su sedme, a Sofija Vuković deseta. Valja napomenuti da učenici III razreda imaju samo opštinski nivo takmičenja.

Učenica VIII razreda, Milica Petrović, osvojila je 6. mesto na takmičenju iz engleskog jezika.

Teodora Romčević, VII razred, i Marija Bošković, VIII razred, osvojile su 2.mesto na opštinskom takmičenju iz geografije i na taj način se plasirale na okružno takmičenje.

Na Književnoj olimpijadi, učenice VII razreda Nataša Vučković i Lora Košanin plasirale su se u prvi rang takmičenja, Andrea Dugalić u drugi rang, dok se učenica VIII razreda, Milica Petrović, plasirala u treći rang takmičenja.

Svi učenici koji su učestvovali na opštinskom takmičenju iz biologije plasirali su se na okružni nivo, a to su: V razred – Lola Marković i Sanja Košanin, VI razred – Violeta Belaković i Anđela Vuković, VII razred – Aleksandra Erdoglija i Teodora Romčević.

Jedan od značajnijih uspeha naših učenika zasigurno je 1.mesto u šahu koje je osvojio učenik VIII razreda, Dejan Jerotijević, dok je njegov mlađi brat, učenik IV razreda naše škole, Aleksandar Jerotijević, osvojio 5.mesto.

Još jedno 1.mesto osvojio je Uroš Pešić, VI razred, na takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja i to u oblasti automodelarstva. U istoj oblasti takmičio se i Aleksandar Tlačinac, VI razred, i u toj kategoriji bio trinaesti. Učenice V razreda, Lola Marković i Sanja Košanin, takmičile su se u opštem delu (papirno modelarstvo). Sanja je osvojila 4., a Lola 6.mesto.

Svim učenicima čestitamo i želimo im puno uspeha u daljem takmičenju!

23.3.2016.god.

Radionice slikanja na staklu

U Domu kulture „Studenica“ u Ušću, a u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ u ponedeljak, 21.marta 2016.godine održane su radionice slikanja na staklu. Radionice su bile besplatne, a svojevrsna „ulaznica“ bila je stara tegla, čaša ili vaza. Na radionicama je učestvovalo preko dvadeset učenika mlađih i starijih razreda naše škole. Voditeljka radionice, Olivera Marjanović, upoznala je decu sa osnovnim tehnikama slikanja na staklu. Za izradu crteža na teglama i čašama korišćeni su šabloni, kontur pasta i boje za vitraž. Naši učenici su uživali, što potvrđuju i fotografije. Ujedno se zahvaljujemo Kulturnom centru „Ribnica“ na odličnim radionicama koje su priredili za naše učenike i  Domu kulture „Studenica“ na saradnji i ustupljenim fotografijama.

16.3.2016.god.

Naša škola – domaćin Okružnog takmičenja iz matematike

U subotu, 1fun+math9.marta 2016.godine našaMatematika škola ima čast da bude domaćin Okružnog takmičenja iz matematike za učenike IV razreda osnovne škole. Učesnici će biti đaci iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške, Novog Pazara i Tutina. Očekuje se oko 150 učenika i više od 50 nastavnika.

Kao svaki dobar domaćin, potrudićemo se da na najbolji mogući način ugostimo naše drugare i kolege i učinimo im boravak i druženje što prijatnijim. Dok budu čekali rezultate, imaće priliku da se razonode uz razne sportske aktivnosti.

Svim učesnicima želimo dobrodošlicu i puno uspeha!

 

17.2.2016.god.

Protokol o saradnji između školskog sportskog kluba „Medijaš“ iz Rumunije i naše škole

Na svečanom otvaranju jubilarne 5.Sretenjske atletske trke u Ušću, na Sretenje 15.2.2016.godine, potpisan je protokol o saradnji između školskog sportskog kluba „Medijaš“ iz Rumunije i naše OŠ „Milun Ivanović“. Potpisivanje ovog protokola od velikog je značaja, kako za učenike naše škole, tako i za ostalu omladinu ušćanskog kraja. Nadamo se uspešnoj saradnji!

26.1.2016.god.

Jedan đak – celo odeljenje

Kraljevo – Jedini dobitnik Svetosavske nagrade, bez druga ili drugarice u odeljenju.


Lazar Cvetković, učenik VIII3 OŠ “Milun Ivanović” iz Ušća, istureno odeljenje u Gokčanici, jedini je učenik u odeljenju, a ujedno je među najboljim učenicima u čitavoj školi. Ima sve petice, iako sa sestrom Sarom u jednom pravcu pešači gotovo deset kilometara.

Ima sve petice i najviše ga zanima programiranje i IT tehnologija, zašta u ovom trenutku ima najviše interesovanja i šanse da upiše u junu u jednoj od kraljevačkih srednjih škola. Lazar još nema svoj računar, Povremeno radi na zastarelim računarima u školi, ako nisu u kvari i ako ima internet veze. Kod kuće poseduje tablet i na internetu je putem telefona starim šest godina (nije na dodir). Interesuje ga i rep muzika, voleo bi da savlada znanje montaže video klipova i sve u vezi programiranja na računaru. Piše poeziju i voli skijanje na skejtbordu. Ovog proleća ići će na takmičenja iz srpskog jezika i književnosti i u ovom trenutku mu je prioritet pripremanje za ta takmičenja.

OŠ Gokčanica, Lazar i nastavnici

Za 120 godina postojanja OŠ “Milun Ivanović” u Ušću, ovo je prvi put da neku nagradu dobije učenik iz Gokčanice. Lazar Cvetković je ujedno i prvi slučaj u istoriji škole da jedan učenik čini jedno odeljenje. I to je jedno potpuno novo iskustvo i izazov za nastavnike, pogotovo pre četiri godine, kada je Laki upisao peti razred.

Laki je već četiri godine svakod dana redar. Na časovima nema ko da mu šapne, nema od koga da prepiše kada radi pismeni zadatak. Nema drugara sa kojim može da proveri rezultat. Nije u mogućnosti, kao druga deca da se kada ne zna sakrije iza druga da ga nastavnik ne prozove. Još se nije desila prva ljubav nema ni simpatiju, nema ni sa kim ni da se pozvađa, nastavnici su mu sve.

Škola u Gokčanici, inače, nekada je imala (sedamdesetih i osamdesetih godina) i 250 đaka, radila je u dve smene, i kako kaže domar Ljubinko Banković, u čitavom dvorištu nije mogla da se nađe jedna travka, jer je sve ugaženo dečjom nogom, a danas u travu zaraslo školsko dvorište kosi petnaestodnevno.

OŠ Gokčanica, Lazar i sestra1

To sve govori o odumiranju sela. “Ovo je stočarski kraj, kaže Ljubinko i dodaje da sada koliko stoke ima celo selo, nekada je posedovalo jedno domaćinstvo, toliko se smanjio broj ljudi i stoke. Stoka prodata a narod se odselio za boljim životom u Kraljevo, mahom u Žiču i Kovače.

Matična škola u Ušću broji oko 280 učenika, a Odeljenje u Gokčanici, kojem već nekoliko godina preti zatvaranje i ta “pretnja” svake godine postaje ozbiljna i izvesna realnost, od prvog do osmog razreda ima svega desetoro učenika, od čega u sedmom i završnom osmom razredu svega po jednog.

OŠ Gokčanica, Lazar i nastavnica engleskog1

“Svakog utorka i četvrtka sa posebnom radošću odlazim na prvi čas. Jer to je poseban čas sa posve posebnim đakom. Njegovo čitavo odeljenje je on sam. Njegova učionica je omalena, seoska, sa furunom… a nakon prvog: „Good morning, Lazar, how are you today?“ – „Good morning, teacher, how are you? kao da smo u sred Londona. Sijaset tema za razgovor kao da nas je najmanje dvadeset u učionici. Čas kakav svakog prosvetnog radnika čini zadovoljnim i ponosnim što je odabrao upravo ovaj poziv”, kaže Marijana Dražović, nastavnica engleskog jezika, koja Lazaru predaje od prvog razreda i najbolje ga poznaje, ističući da je rad sa tako bistrim, radoznalim, ljubopitljivim i pametnim detetom privilegija i profesionalni izazov za sve nastavnike.

OŠ Gokčanica, Lazar, domar i deca

LJBL/D.V.

(preuzeto sa http://www.kraljevo.biz)

24.1.2016.god.

Školska slava – Sv.Sava

Povodom školske slave Sv.Sava, naša škola organizuje niz prigodnih svečanosti.

Ove godine naša škola je jedna od škola domaćina svečanosti za Savindan, zajedno sa OŠ „Jovo Kursula“. Tim povodom centralna priredba biće održana u utorak, 26.januara 2016. u 14 časova u Kraljevačkom pozorištu.

Nakon toga, u sredu, 27.januara 2016. u 11 časova učenici izdvojenog odeljenja u Gokčanici izvešće priredbu u čast Sv.Save. Potom sledi sečenje kolača i ručak u školi.

Istog dana u 14 časova u Domu kulture u Ušću je priredba povodm Savindana, a u holu škole u 15,30 časova sečenje kolača. Ovogodišnji domaćin je Miodrag Erdoglija.

Dobro nam došli!

sv.sava

21.1.2016.god.

Tehnikom protiv smetova

20160121_084229U izdvojenom odeljenju Lozno pokušavamo da aktivno primenjujemo IKT u nastavi kako bi poboljšali uslove rada. Nepovoljno vreme nije dozvoljavalo mom djaku, Milici Barlovac da dolazi u školu. Pronašli smo rešenje i putem interneta omogućili Milici da prisustvuje nastavi. Za internet, računar i ostalu potrebnu tehnologiju se snalazimo kako znamo i umemo. U narednom periodu očekujete od nas još interesantnih vesti jer već puno toga prirpremamo.   Učitelj: Ivica Županjac

21.1.2016.god.

ŠKOLSKE LOŽNJANSKE NOVIN2015-12-24_09-13-26

Na časovima od igračke do računara smo kreirali ove naše novine. Mada rad u programu Publisher predvidjen u 4. razredu mi smo to priredili još u 3. razredu. Rad na izradi novina je uključivao i rad na mreži, komunikacijom putem mejla. Kliknite na sliku i u novom prozoru će vam se otvoriti naše e-novine. Čitajte i uživajte

 

8.1.2016.god.

Počinje sa radom produženi boravak u našoj školi

Savremen način života sve većem broju roditelja nameće potrebu za zbrinjavanjem deteta koje nakon škole odlazi kući i bez nadzora provodi vreme do povratka roditelja sa posla. Samostalan boravak kod kuće izlaže dete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja nameću potrebu za organizovanom brigom o detetu.

Produženi rad nakon redovne nastave – produženi boravak, jedan je od modela kojim se mogu rešiti navedeni problemi. Nova uloga škole je na taj način racionalno i maksimalno iskorišćena, jer pruža nebrojene mogućnosti delovanja u cilju pravilnog rasta i razvoja deteta u kvalitetnu osobu, korisnu svojoj porodici i zajednici.

Produženi boravak dopunjuje brigu roditelja o deci i zadovoljava potrebu za slobodnim vremenom i učenjem dece, pruža deci i porodici organizovan program u cilju potpunog psihomotornog razvoja deteta koje se ostvaruje kroz kako obavezne, tako i slobodne aktivnosti. Osim pisanja domaćih zadataka i učenja, učenici uživaju i u igri i zajedničkom druženju, u cilju što bolje socijalizacije, ali i prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja.

Počevši od 11.januara ove godine, i učenicima naše škole biće data mogućnost da budu deo ove priče. Dobro nam došli!

(tekst delimično preuzet sa http://www.slideshare.net/jvolarov/produzeni-boravak-20012359 )Produzeni boravak kolaz

29.12.2015.god.

Novogodišnja priredba III/1

Sreda, 30.12.2015., 17h, fiskulturna sala škole

20151229_123743

29.12.2015.god.

Novogodišnja prodajna izložba

Sreda, 30.12.2015., od 11h, trpezarija škole

20151229_123652

 

17.12.2015.god.

Saša osvojio Gokčanicu Open!

Prošle sedmice je u Odeljenju u Gokčanici održan tradicionalni turnir u stonom tenisu. Pod budnim i (ne)pristrasnim okom sudije Srđana Pušonića, odigrano je u tri dana ukupno devet mečeva. Prema opštoj oceni objektivne publike –nastavnika, koji su mečeve pratili burno navijajući, podrazumeva se subjektivno, za svoje đake, svi učesnici turnira su pokazali zavidno znanje i utreniranost, osim sudije Pušonića koji je na momente demonstrirao elementarno nepoznavanje pravila, budući da je mešao pravila stonog tenisa sa tenisom i bangbintonom, pa i skvočom.

Kao meč turnira proglašen je onaj između Lazara Cvetkovića i Saše Đurađevića.Prvi set Laki je dobio sa 13:11, a druga dva dobio je Saša rezultatima 11:7 i 11:8.

 • Ja sam pokraden – izjavio je ogorčeno Cvetković u svlačionici po završetku meča. – Sve je bilo regularno dok je moj razredni bio u sali, ali, čim je on izašao, sudija Pušonić je svaku loptu sudio kao poen za Sašu, i tako mi vratio što u utorak nisam naučio limene instrumente, nego sam sa razrednim ceo dan trenirao za ovaj turnir.    

Meć polufinala je bio između Sare Cvetković i Marine Vukomanović. U tom meču,  drastičnim rezultatom od 2:0 u setovima (11:3 i 11:4), Marina

Vukomanović se plasirala u veliko polufinale, u kome ju je istim rezultatom deklasirala izuzetno motivisana i raspoložena Nataša Banković.

U finalu sastali su se Nataša Banković i tihi favorit turnira Saša Djuradjević. Tu je Saša pobedio Natašu rezultatom 2:0, po setovima (11:9 I 11:5). rsz_dscf2874

 • Žao mi je što iduće godine ovde neće biti sada osmak Laki, da ga i tada isprašim sa 2:0 –izjavio je za naš sajt Saša Đuradjević posle osvojenog još jednog turnira. – Međutim, ako obezbedimo dobrostojećeg sponzora, možda se na proleće održi i Vaskršnji turnir, za koji ću vredno da treniram na svakom času srpskog, pa me ni tu titula neće mimoići, naravno ako opet glavni sudija bude nastavnik Srđan Pušonić.

autor teksta: Dragan Vukićević, nastavnik srpskog jezika

6.12.2015.god.

Festival nauke u Beogradu od 3.do 6.decembra 2015.godine

 

Učenici naše škole u organizaciji nastavnika nastavnice Danijele Županjac i nastavnika Slavka Trifunovićasu posetili Festival nauke 5. decembra. Sam naslov ,, Čuda su svuda „, dovoljno govori o svemu onome što se moglo videti. Mogli smo videti kako primenom nauke možemo stvarati efektne eksperimente i kako se raznim pronalscima usavršavala civilizacija. Učenici su imali priliku da aktivno učestvuju u eksperimentima i čuju objašnjenja.

4.12.2015.год.

Помоћ наше потенцијалним студентима

„Тоупее коса обично носе неко на главу, један у носу, али има један плави Висп, замислите где …?“ У Ушћу. И то је у близини наше школе. У њему, радост и игра расте наше најмлађе и најслађе становника, наша будућност студенте.

„Плава Висп“ је вртић Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, Краљево, са седиштем у Ушћу. Наши пријатељи и колеге који раде у вртићу потребна помоћ. Надамо се да ће бити оних који су спремни да се радујемо наше најмлађе пријатеље. Надамо се, верујемо и ми смо уверени да је неко из нашег региона да виде и препознају наше потребе и да су спремни да одушевити наше најмлађе пријатеље.30.11.2015.год.vrtic-page-001

Кратки филм о нашој школи

У част школе, дошли смо на идеју да сними кратки филм о нашој школи. Хвала свим учесницима, а посебна захвалност иде Милићи Шолајић, која је обезбедила несебичну помоћ и уложен своју стручност и знање у снимању филма.

 

27.11.2015.год.

Срећан дан школе!

skolski list

Драги ученици, драги наставници, драги родитељи, драги пријатељи, поводом Дана школе поклањамо вам најновије издање школског листа „Наша реч“ . Кликом на наслов часописа или слику можете га прочитати.

 

 

 

 

 

26.11.2015.год.

У сусрет Дану школе

Сутра је наша школа – Основна школа „Милун Ивановић“ у Ушћу. Следећег дана, а 1953. године проглашен је за народног хероја Милун Ивановић, чије име данас носи наша школа.

Милун Ивановић је рођен 1 milun ivanovic slika910.године у Буковици код Рожаја. Он није имао средстава за образовање, али је научио да чита и пише. Како је једанаест напустио кућу у потрази за послом и три године радног код Рашке на пољопривреди. У четрнаестом године ради у руднику угља у Ушћу. Касније је радио у неколико рудника. Октобар 4, 1941 постао је партизан Баљевачке трупе Копаоника партизански одред „Тодор Милићевић“. Борба је изузетан по својим бомбашким нападима подухвате, и вјештине ратовања. Он је постао први наредник, а затим заменик команданта. Умро је 1943. године 07.Јуне на брду Косур (Сутјеска).

Друго име је веома важно за нашу школу и, уопште, њено постојање. Ово је име Лазареве Г. Прокића.

Лазар Прокић је био истакнути трговац, угоститељ и оснивач, посланик у Скупштини Србије у време владе Николе Пашића П.. Рођен у Цецина у Девицу у Ивањици, у уста тога преселио у 1882. Лазар је сиромашних родитеља у 1867. отишао у Студеницу ујака, Фамулус надалеко познатим Студеница школе, са којим је научио да чита и пише. Две године касније, у партнерству са трговцем, у Придворица закуп кафану. Неколико месеци касније, са истим партнером, ново изнајмљене Механа у Студеници, где је радио осамнаест година. Зарада пристојна сума новца, 1883 на Ушћу је под једним кровом саградио велику кућу и кафану.usce-lazar-prokic01

Упркос многим обавеза је морао да ради, Лазар је прихваћен један, по својим условима, тешки рад – писање животописе. Између осталог, Живот је мана да је човек после смрти као да никада није ни постојао. Рођаци памти да годишње камате, а затим га заборави као да је рођен није било било. Они живе – остају само његова дела.

Управо овакво схватање живота нагнало је Прокића да надлежној власти предложи реновирање месне суднице за потребе школе. На великом народном збору предлог је одбијен. ,, Ја ћу подићи школску зграду у Ушћу, да никога не молим. И та школа ће бити моја вечита успомена „, написао је Лазар у свом житију. Иритиран оваквим односом мештана према образовању, а схватајући да без учених људи нема напретка, Прокић је 1893. почео да прибавља сагласности надлежног министарства за изградњу школе сопственим средствима, на сопственом имању.

Већ 15. јуна 1907. године, благословио је заснована, и 14. октобра исте године на церемонији освештао је новоизграђену школу и предат на управљање омладинског ушћанској. Ова зграда још увек постоји, она се ставља локалну заједницу. Чак и данас, зграда, који је дуго био дужи школу, може прочитати: ,, Школа подиже Лазара Г. Прокић, Студеничанин, за вечног сећања младих општине Ушће 1907. „Иако је наша школа је сада на другом месту, Лазар. Г.Прокић сматра да је духовни оснивач наше школе.

(Део текста преузет из Ибарских новости, аутор Јохн Рајовић)

 

30.10.2015.год.

Изаберите реч, хејт стани!

70 одсто својих вршњака у прошлој години били изложени неком облику дигиталног насиља. Две трећине вас … Зауставите дигитално насиље!

Ако неко узнемирава, увреде, понижава, и иде на друштвеним мрежама, што чини да се осећате тужно, усамљено, понижен, а треба да разговарате – кликните да подржи СОС апликацију хттпс://ввв.фацебоок.цом/БирајРециХејтСпреци/апп_634169700048250?реф=~~ХЕАД=добј паге_интернал

СОС апликација на Фацебоок страници вам даје прилику да, ако ви или ваши пријатељи неко узнемирава, увреде и говори вам ружне речи на друштвеним мрежама једним кликом да стручну подршку – неко ко је обучен да те разумем и дати вам хитне помоћи у борби са проблеми у вези са дигиталном насиљу и да помогне да себе и своје најдраже људе заштити. Све сте написали ће бити само између вас и особе која вам даје подршку.

„Селецт Реч, Хејт Превент“ спроводи Теленор, Министарство за образовање, науку и технолошки развој и УНИЦЕФ. Заједно желимо да укажемо на последице агресивног и неодговорног понашања на Интернету и скрене пажњу на младе да не постоји начин да се заустави насиље дигитално.

birajrecihejtspreci1

 

 

19.10.2015.год.

Сваке недеље је за децу недеља!

Да, деца. И дете. Са великим Д. Не само прве недеље октобра, али и сваке друге недеље и сваког другог месеца у години. Међутим, као и сваке године, у оквиру прославе за децу недеље на међународном нивоу, на посебан начин, са низом активности, такође ушла у нашу школу.

Дечија недеља у нашој школи почела веома успешно и срећно, као што смо већ написали. Наш ученик шампион, Анастасија Ердоглија, био је међу првим, односно, трећи у трци за срећније детињство, у организацији Црвеног крста. Истовремено, студенти у нижим разредима почели израду креативних књиге садрже дечјих цртежа и писане радове, под називом „Школа књига“, која је сада изложена у холу школе.

Слоган овогодишњег Дечја недеља је: Подршка породице – најбољи деца подршке. Овом приликом и на овој теми, направио неколико панела и изложбе. Студенти показали своју креативност у уметничким васпитања, енглеском и француском језику. output_2WvNlZ

Током дечје недеље је подржана од стране активности „студенти у улози наставника.“ Новина ове године је да су неки високи ученици одржан тренутак своје пријатеље у нижим разредима, која је одушевила дјецу.

Такође, постојала је фудбалски турнир за дечаке и девојчице одбојку за. Дивизија ВИИИ / 2 тријумфовао у фудбалу са 5: 0 члану ВИ / 1 и ВИИ разреда девојке биле боље од девојака ВИИИ (2: 0). У сваком случају, резултат је био у другом плану. Дружење је, као и увек, био је на првом месту.

У четвртак, 8.10.2015.био организован и маскенбал у којем су учествовали ученици нижих разреда, као и пријатељима из школских установа „плави чуперак“.

Школска библиотека је реализован акцију „Донате књигу“. За сваки надарени књигу, они су симболично награђени. Поред тога, наставник српског језика, Драгана Бунарџић, организовао посету библиотеци у Ушћу.

Дечија недеља је обележена у класи и класне заједнице. Наставник Весна Тошић и Александар Пешић одржавају са својим ученицима дели време ОЗ где студенти размењивали поруке пријатељства.

Све активности се уско пратњи учитеља француског, Сања Петровић, сарадник Дечјег савеза.

 

5.10.2015.год.

Наш ђак првак међу првима!

Старт Дечија недеља – сунчан и насмејан. Атлетик Стадион у Краљеву пуном веселих деце лица која су с нестрпљењем чекају почетак „Рацинг за срећније детињство“, у организацији Црвеног крста. Хор СОС Дечије село је званично почео и песма програма.

Слоган овогодишњег Дечјег недеље је:  Подршка породице – најбоља подршка задецу! Дакле, у ревијалном делу, а затим необичну трку – предшколце који журе у загрљај својих родитеља. Трка у којој су сви победници. Погледајте!

Онда су почели трку по разреду. Већ у првој вожњи, имају грејдери, представник наше школе у категорији девојчица и класе, Анастасиа Ердоглија, је изузетан треће место. Затим, у категорији 20151005_105319дечака и разреда, Новак Планојевић, је 5. место. Успешно квалификовани и Димитрије Кошанин, који је био 5. у петом разреду дјечака расе, Милица Раденковић, које су рангиране 6. место у категорији од шестог разреда девојкама и Младен Пешић, који је био 5. У трци студената Седмака. Честитамо свим учесницима!

Подршка породице је најбоља подршка за децу, али и да подрже породицу је изузетно важно. Са жељом да нам и родитељи и деца, наредне године неће бити, радујемо се предстојећим активностима поводом Дечја недеља и позивамо вас да нам се придружите.

 

 

 

2.10.2015.год.

КРСТ Црвени крст 2015.

Као припрема за активности у оквиру Дечјег недеље, а ове године се сада већ традиционално одржава КРСТ Црвени крст. Крст је такође био хуманитарне природе: ученици су добили донације, а тај новац биће намењен за децу социјално угрожених.

За крос-кантри организација бринула о васпитања физичке Славка Трифуновић и сарадник са Црвеним крстом, професор енглеског језика, Марианне Дразовиц. Студенти такмичили по разредима и по категорији: дечаке и девојчице. Конкуренција су се придружили пријатељи из пословнице у Гокчаница.

Победници кросу Црвеног крста у 2015. години, према оценама и категоријама, су:

И разред, Дечаци Новак Планојевић, ја / 1

Оцена девојке Анастасија Ердоглија, ја / 2

ИИИ разред, Дечаци Богдана Планојевић, ИИИ / 1

ИИ класа, девојке Валентина Ердоглија, ИИИ / 1

Трећи разред, момци Павле Радоњић, ИИ / 1

Трећи разред, девојке Сара Цветковић ИИИ / 3

Четвртом разреду, момци Јована Гајовић ИВ / 1

Четврти разред, девојке Александра Зечевић, ИИИ / 1

У класи, момци Димитрије Кошанин В / 2

У класи, девојке Марина Вукомановић, В / 3

Шестом разреду дечаци Стефана Дражовић ВИ / 2

Шести разред, девојке Виолета Илић, ВИ / 1

Седми разред, момци Младена Пешић, ВИИ / 2

Седми разред, девојке Ана Ердоглија, ВИИ / 1

ВИИИ разреда, момци Душан Бошковић, ВИИИ / 2

ВИИИ разреда, девојке Марина Топаловић, ВИИИ / 1

output_xLUC8y

Победници између земаља делу у финалној трци, која почиње прославу Дечја недеља „Рун за срећније детињство“, који ће бити одржан 5.10.2015.године атлетском стадиону у Краљеву, у организацији Црвеног крста.

Честитамо свим добитницима награда и срећу у финалу!

18.6.2015.год.

Драги Осмаци од средње школе!

Како би ових дана имати бољи увид у резултате свог рада на завршном испиту и даље рангирање и упис у средњу школу, пратите информације на страници  хттп://ввв.упис.мпн.гов.рс/. Желимо Вам пуно среће!

srecno

 

2.6.2015.год.

Календар рада за 2015 / 2016.год.

11351164_848116231902683_7119535748807870809_n

21.5.2015.год.

Цросс РТС-у Србије Елементари Сцхоол ,, Милун Ивановић „, Ушћу

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Цросс РТС-ове године је одржан у нашој школи. За савршену организацију побринуо наставник Славка Трифуновић. У финог времена и уређен нумеру остварени су следећи резултати:

Победници по разреди:

 • 1. разред Богдан Планојевић
 • 1. разред Нена Јевтовић
 • 2. класе Павле Радоњић
 • Класа 2 Ивана Понорац
 • 3. разред Лазар Перишић
 • 3. разред Марија Веселић
 • 4. разред Александар Ђорђевић
 • 5. разред Владимир Топаловић
 • 5. разред Виолета Илић
 • 6.разред Младен Пешић
 • 6. разред Елеонора Ердоглија
 • 7. разред Душан Бошковић
 • 7. разред Марина Топаловић
 • 8. разред  Ненада Чорбић
 • 8. разред група

Морамо похвалити ученика Чорбић Ненад, који је био у групи освојила је убедљиву победу одлази ваше конкуренте иза 50м, чиме је потврдила своју доминацију.

11.5.2015.год.

Ђурдевдански шаховски турнир

IMG_20150506_111624_770У нашој школи одржан традиционални шаховски турнир. Сеен велику странку и блиске трку. Након утакмице играли смо били победници.

Млађи разреди:

 1. Александар Јеротијевић ИИ / 1
 2. Дарко Веселић ИВ / 1
 3. Вељко Јевтовић ИВ / 1

Старији разреди

 1. Дејан Јеротијевић ВИИ / 1
 2. Душан Бошковић ВИИ / 2
 3. Дарко Шарић ВИИИ / 1

Браћа су Јеротијевић и овај пут показали своју доминацију у овом древне игре. Можемо закључити да је Аппле Цидер поље шах има свијетлу будућност. Честитамо!

11.5.2015.год.

Упис студената у средњу школу

konkurs2Конкурс за упис студената у прву годину средње школе у Републици Србији за 2015/16 школску годину. је објављен. Од сутра се могу наћи у књижарама, „Образовање Преглед“, „Службени биро“ и „Завод за уџбенике“.

Конкурс се може наћи детаљне информације о упису ученика у средњим школама, школској спреми, подручјима рада и правцима у свим школама у Републици Србији, у складу са административним окрузима.

У такмичењу су објављене опште и посебне услове критеријума за улазак и начин избора ученика, информације о упису студената са хендикепом, студенти уписују преко 17 година у први разред средњих школа, здравствених услова, потребних докумената за регистрацију, активности пријемни календара, и списак средњих школа чији је оснивач друго правно или физичко лице, потврдио је одлуку надлежног органа за образовање.

У оквиру Конкурса налазе се и пријава за упис студената у средњу школу, образци за унос жеља студената за упис у средњу школу, као и пример попуњеног обрасца.

Конкурс је расписан и активности уписа календар. Издавача такмичење Компанија „Образовање преглед“ д.о.о.

Студенти на завршном испиту тесту из српског и матерњег језика легао на понедељак, 15. јуна 2015. године, тест из математике, у уторак, 16. јуна 2015, и комбиновани тест на сриједу, 17. јун 2015.

На овом сајту можете наћи све важне информације везане за спровођење завршног испита у академској години 2014/2015. године.

Све информације можете наћи овде                                                             Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

4.5.2015.год.

Студенти 5.разред наше школе у финалу квиза „Шта знаш о Црвеном крсту“

29. април 2015 у просторијама Црвеног крста у Краљеву одржан полуфинала у квизу „Шта знаш о Црвеном крсту?“. Тимо kvizвећ се састојао од ученика од 5. разреда, а сваки тим се састојао од 5 чланова. Наша школа је заступао ученика 5/1: Вишња Младеновић, Миња Пешић и анђели Томовић и ученике 02.05 Виолета Белаковић и Саксониа Кошанин. Овај квинтет показао изузетну знање је, тако да је од 20 школа из наше општине, наша школа је међу најбољима и 6 до финала. Финале ће се одржати 13. маја 2015. године. Много успеха!

17.3.2015.год.

Лазар Перишић најбољег младог скијаш Србија

picture-007То је наше место расад успешни спортисти, то је већ доказано. Ми платити велику пажњу својим спортским успесима привлачи младе скијаш Лазар Перишић (Студент 3. разред), која је ове године забележио је значајан успех. Сама помисао да је Лазо ове године освојили су 12 медаља и 3 шоље каже да је изузетан млади спортисти. Наша земља скијање у сенци фудбала, кошарке и другим тимским спортовима, али ови спортски бисери скрене пажњу на себе.Велику је пажњу обратио сусједних земаља као што су Хрватска и Босна и Херцеговина у којој је спорт је веома популаран. Лазар је на иностранимим такмичења постигао 1 прва, 2 друга и 2 трећа места као изузетна достигнућа. (Више)

27.2.2015.год.

Сретењска Атлетик трка

1781835_1081406821876873_6697491009994548221_o   У недељу, 15.2. 2015. одржала ИВ Сретењска атлетска трка са 14 атлетске трке и око 250 такимичара из Београда, Новог Пазара, Чачка, Ћуприје, Уб, Краљево, Ужице, Смедерево, Рашке, Лепосавића и Косовске Митровице Прилужју. Ове године трка је имала међународни карактер због учешћа четири такмичара из Румуније. Расинг је одржана у фер борби без икаквих повреда. Наши ученици су постигли одличне резултате.ВИШЕ

26.1.2015.год.

Победник Алекса Радосављевић Свети Сава награда за 2015.

anigif Одлука Савета наставника студента Алекс Радосављевић изабран је добитник награде Сава Светог у 2014/2015. Церемонија доделе награда је била 26.1. 2015. у просторијама Града Краљева. Користимо ову прилику да честитам награду и желим му Алекси пуно успјеха у даљем школовању.

23.12.2014.год.

Саша Кошанин представља нову збирку песама ,, једном у животу „

bugoУ суботу 27.12.2014.год. у 19х часова у Културном центру у Ушћу ће наш суграђанин Саша Кошанин су представили своју трећу колекцију песама ,, једном у животу „. Позивамо све љубитеље поетског стваралаштва да присуствују овом поетске вечери и из прве руке чује нове песме ушћанског песник.

27.11.2014.год.

Данас наша школа слави дан школе
recite-10784--260822518-6o2k2i

Свечана седница ће се одржати у 10 часова у нашој школи, а догађај у културном центру са почетком у 11 часова. Позивамо све заинтересоване да присуствују овом догађају су припремили ученици и наставници наше школе.

25.11.2014.год.

Наша реч

Имате прилику да прочитате нашу реч. Кликом на слику испод можете прочитати наш лист.

Naša reč 2014.god.

19.10.2014.год.

Наша „Кефалица“: Зашто учимо енглески?

15.10.2014.год.

Фудбалери из наше школе је домаће колеге из Краљева

10375110_573238259473652_8813538832853372308_nФудбалери из наше школе је домаће вршњаке из Краљева. Ово је почетак текста је чекао у нашој школи. Општински такмичења Краљева у фудбалу одржан је 13. и 14. 11. 2014 .. ће бити дуго памтити по сјајним играма основци ,, Милун Ивановић „из Ушћа. Они бојажљиво почели са благом сумњом у својим завршним достигнућа. Први меч одигран против фаворизоване основне школе ,, Светозар Марковић“. Почетак није био обећавајући, изгубили смо 2-0, али је искусни учитељ Славко Трифуновић доноси нове играче који чине преовлађују на терену. Фантастиц циљеви из Луке Бојанић и Бранко Раденковић, наш тим је одиграо своју прву победу са 2-4 (опширније)

11.10.2014.год.

Све мангуп до мангупа!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Дивно време, велики спортски терени и затворени базен су више него довољни да задовоље дан од одмора! (Погледајте више слика)

10.10.2014.год.

Парада маскирани у центру Краљева

20141010_142419На 10.10.2014.год. одржао параду маскенбал у центру Краљева. Парада је почела из Музеја града Краљева и улицом све до младих бине на Тргу српских ратника. По први пут, јер су наставници у Краљеву почели да организују ову манифестацију и учествовао у нашој школи, односно нашим студентима из пословнице у Гокчаница. Наши студенти, заједно са својим наставником оног дана Ђоковић, претрпео велику подршку од организатора и других учесника. (Више)

11.10.2014.год.

Критике свет без разлике

Као део дечје недеље, наши студенти су имали прилику да виде презентацију „створи свет без разлике“. Чланови Студентског парламента је обележено своје пријатеље у класи одељења заједници, и студенти од трећег до шестог разреда као истицање разредне наставнике. Студенти су имали прилику да разговарају на тему толеранције и прихватања и разумевања њихових вршњака, а ускоро ћемо објавити неке од својих најбољих писаних и визуелних радова на ову тему. Презентација је направљен у оквиру активности експертског тима за укључивање у нашој школи, и припремио наставник енглеског језика Маријана Дразовиц. [Слидесхаре? Ид = 40143012 & доц = створимосветбезразлика-141011073423-конверзија-гате01]

8.10.2014.год.

Маскуераде као део Дечја недеља

OLYMPUS DIGITAL CAMERAМаскуераде као део дечје недеље је одржан 8.10.2014.год. на спортском терену наше школе. Студенти из разреда 1 до 4 су се потрудили и своје маске публику. Морамо похвалаити наше најмлађе пријатеље који су њен шарм и маске очарала и намамио аплауз. Жири није био ни мало лако у разним одличне маске изабрати најбоље. Комисија трочлана је добила диплому за најбоље маске на нивоу одељења и најбољи маску на нивоу школе. Дечија недеља и сличне манифестације је прилика да се мало више причати, и скренем пажњу на права и обавезе деце, и ова прилика наставници користе се са таквим лепим маскама одглуми на сцени у својим класама заједно и разговарамо о правима и обавезама детета. (Више)

6.10.2014.год.

Богдана и Елеонора освојила 2. и 3. место у трци за срећније детињство

20141006_104629[1]У Црвеног крста Краљева данас је атлетском стадиону у Краљеву одржан финални трку за срећније детињство. Приход од продаје расе бројева за децу из социјално угрожених средина, које су ученици наше школе допринели. Физичко васпитање наставника Славка Трифуновић адекватно припреми наше ученике, време да се почне са грејањем и упознавање са стазе, тако да, иако је било хладно и ветровито, наши такмичари су урадили све од себе и постигли запажене резултате. Студент класе Богдан Планојевић победио је у трци грејдери изузетно 2.место, а шести разред ученика Елеонора Ердоглија узео 3.позицију у категорији девојчица шестом разреду. (Више)

3.10.2014.год.

Другаријада Новак Ђоковић угостио наше студенте

novakdokovicideca1346748248204762У Београду, од 1. до 5. октобра, у организацији Фондације Новак Ђоковић се одвија Другаријада ИИ. Ове године гости Фондације студената из Мерошина, Владичином Хану, Студеница и Ушћа. Као и прошле године, учесници су били узраста од 10 година, студенти одабраних мешовитим одељењима општина у спровођењу пројекта „Школе живота -. Заједно детињство“ (више)

2.10.2014.год.

КРСТ Црвени крст 2014 ..

krosПо лепом времену одржана је и ове године традиционално ,, КРСТ Црвени крст „. Наши ученици такмичили по разреду и категорије: мушкарци и девојке. Као и увек, такмичарски дух је избило спортску битку која је трајала све до последњих метара. Највећу пажњу и овај пут је изазвало окршаја Милан Радуловић и Ненад Чорбића (8 разред) који су до последњег метра води од стране бесне борбе за друго место. Милан је у првом кругу почела жестоко, али Нешо све то пратио у последњих метара од жестоке темпом Милана који пресованог за мало остао без бронзе. Ненад нам је рекао да он и сребро сија као злато и да ће дуго памтити ову ривалство са пријатељем из Полумир. Милан Радуловић није желео да да изјаву након трке. (Реад Море)

29.9.2014.год.

Сабирање и одузимање у првих неколико десетина 

igraЕво је лепа математичке игре са којима могу да вежбају сабирања и одузимања у првих неколико десетина. Кликните на слику испод, прочитајте упутство и уживајте у игри.

19.9.2014.год.

Новак Ђоковић је пронашао начин да посети нашу школу

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНакон дуго чекати нашу познату тенисер Новак Ђоковић је пронашао начин да посети нашу школу. У организацији посете били су од велике помоћи наставника Срђан Пушоњић и наставника Ивица Жупањац. Нола ходао нашу школу, састао се са студентима и школе колективних(више)

19.9.2014.год.

Карате клуб ,, Анима-сан „, у нашој школи

anigifДуги низ година овај клуб редовно долазе у нашу школу како би се обезбедила масивне вежбају карате. Чланови карате клуба представили карате за наше студенте и упознао их са свим љепотама овог прелепог спорта. Тим за неколико година јер је у нашој школи постигли запажене резултате од којих је већ било речи, а који се могу наћи у спорту.

1.9.2014.год.

Свечани пријем грејдери

Slika154Наша школа је добила појачање у виду 22 нових студената. Користимо ову прилику да првог разреда и њихови родитељи вам пуно успеха у образовању.

31.5.2014.год.

Расподела хуманитарне помоћи у Грдић 

Хуманитарна акција ,, Деца уста деце Грдић, „успешно је завршен, а прикупљени помоћ је 30.5. 2014. представљена у школи у Грдић. Сви наставници и грађани Ушће могу бити поносни на наше ученике који су, по ко зна који пут, показали да имају добро срце.

Акција је подигао 112 000,00 динара, а много пакет са пелена, кућне хемије, личне хигијене, хране … су ученици наше школе су један од ретких који је се одрекли окупљање, а новац су планирали да проведу у ту сврху донирала пријатељи у Грдић. У низу хуманитарних активности, као и новчаних донација прикупљених од стране запослених у нашој школи ова скромна помоћ. Морамо искористити прилику да се захвалим грађанима који су се одазвали Моутхс у великом броју и учествовао у продаји узложби наших ученика. (Више)

Advertisements