Matična škola danas

Matična škola u Ušću ima povoljan položaj,  jer se nalazi u centru naselja i udaljena je od magistralnog puta Kraljevo-Raška oko 300 m sa pristupom iz nekoliko pravaca. Školsku 2010/11. godinu završilo je 256 učenika svrstanih u 13 odeljenja (mladjih 6 i starijih 8). Oko jedne trećina učenika putuje autobusom od svojih sela do škole.

Matična škola u Ušću danas ima dve školske zgrade od kojih je jedna izgradjena 1962. god. Radjena je od klasičnog materijala (cigla i beton) na tri nivoa (prizemlje i dva sprata) sa jednom većom prostorijom na drugom spratu iznad kuhinje i trpezarije, dimenzija 8.85m x 15.00m koja služi kao sportska sala za izvodjenje nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. U prizemlju ove  školske zgrade nalazi se kuhinja sa trpezarijom, kabinet za tehničko obrazovawe (54m2), kabinet za likovnu kulturu amfiteatarskog oblika sa 25 štafelaja (54m2), nastavnička zbornica (54m2),  biblioteka (39m2) , kancelarija pedagoga, direktora i sekretara, i devet toaleta. Ove godine završena je moderna sportska hala koja nam sada omogućava daleko bolje uslove, kako za učenike naše škole, tako i za lokalne sportske klubove .

Na prvom spratu se nalaze 3 klasične učionice svaka površine 54m2,  fono-laboratorija sa 30 terminala (kabina) i informatički kabinet „Digitalna škola“.

Na drugom spratu ima 4 klasične ucionice (54m2) i savremeno opremljen kabinet za informatiku sa 15 umreženih računara sa serverom  i WINDOWS operativnim sistemom.

Druga školska zgrada matične škole izradjena je krajem 70-ih godina za potrebe usmerenog vaspitanja, montažnog je tipa, prizemna, u kojoj se nalazi 6 klasičnih ucionica (u proseku 50m2 ), jedna  pripremna prostorija (22m2), koja se koristi i kao prostor za smeštaj nastavnih učila za fiziku, hemiju i  biologiju, kao i nastavnička zbornica,  zatim, manja učionica (30m2).

Matična škola ima prostrano i lepo uredjeno dvorište , asfaltirane sportske poligone za košarku, odbojku i fudbal . U planu je izgradnja teniskog terena. U dvorištu škole se nalazi i letnja učionica.

Obe zgrade se greju pomoću centralnog grejanja, a sportski poligon je sa 6 snažnih reflektora osvetljen, tako da se sportske aktivnosti mogu organizovati i u večernjim satima.

ПРЕДСТАВЉАМО ШКОЛУ

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s