Saša osvojio Gokčanicu Open!

17.12.2015.год.

Saša osvojio Gokčanicu Open!

Prošle sedmice je u Odeljenju u Gokčanici održan tradicionalni turnir u stonom tenisu. Pod budnim i (ne)pristrasnim okom sudije Srđana Pušonića, odigrano je u tri dana ukupno devet mečeva. Prema opštoj oceni objektivne publike –nastavnika, koji su mečeve pratili burno navijajući, podrazumeva se subjektivno, za svoje đake, svi učesnici turnira su pokazali zavidno znanje i utreniranost, osim sudije Pušonića koji je na momente demonstrirao elementarno nepoznavanje pravila, budući da je mešao pravila stonog tenisa sa tenisom i bangbintonom, pa i skvočom.

Kao meč turnira proglašen je onaj između Lazara Cvetkovića i Saše Đurađevića.Prvi set Laki je dobio sa 13:11, a druga dva dobio je Saša rezultatima 11:7 i 11:8.

  • Ja sam pokraden – izjavio je ogorčeno Cvetković u svlačionici po završetku meča. – Sve je bilo regularno dok je moj razredni bio u sali, ali, čim je on izašao, sudija Pušonić je svaku loptu sudio kao poen za Sašu, i tako mi vratio što u utorak nisam naučio limene instrumente, nego sam sa razrednim ceo dan trenirao za ovaj turnir.    

Meć polufinala je bio između Sare Cvetković i Marine Vukomanović. U tom meču,  drastičnim rezultatom od 2:0 u setovima (11:3 i 11:4), Marina

           Vukomanović se plasirala u veliko polufinale, u kome ju je istim rezultatom deklasirala izuzetno motivisana i raspoložena Nataša Banković.rsz_dscf2874

U finalu sastali su se Nataša Banković i tihi favorit turnira Saša Djuradjević.Tu je Saša pobedio Natašu rezultatom 2:0, po setovima (11:9 I 11:5).Žao mi je što iduće godine ovde neće biti sada osmak Laki, da ga i tada isprašim sa 2:0 – izjavio je za naš sajt Saša Đuradjević posle osvojenog još jednog turnira. – Međutim, ako obezbedimo dobrostojećeg sponzora, možda se na proleće održi i Vaskršnji turnir, za koji ću vredno da treniram na svakom času srpskog, pa me ni tu titula neće mimoići, naravno ako opet glavni sudija bude nastavnik Srđan Pušonić.

autor teksta: Dragan Vukićević, nastavnik srpskog jezika

Advertisements