Svaka je nedelja Dečija nedelja!

Da, Dečija. I Dete. Sa velikim D. Ne samo prve nedelje oktobra, već i svake druge nedelje i svakog drugog meseca u godini. Ipak, kao i svake godine, u obeležavanje Dečije nedelje na međunarodnom nivou, na poseban način, nizom prigodnih aktivnosti, uključila se i naša škola.

Dečija nedelja u našoj školi počela je vrlo uspešno i radosno, o čemu smo već pisali. Naš đak prvak, Anastasija Erdoglija, bila je među prvima, tačnije, treća u Trci za srećnije detinjstvo u organizaciji Crvenog krsta. Istovremeno, učenici mlađih razreda počeli su sa izradom kreativne knjige koja sadrži dečije crteže i pisane radove, pod nazivom „Školska knjiga“, koja je sada izložena u holu škole.

Slogan ovogodišnje Dečije nedelje bio je: Podrška porodici – najbolja podrška deci. Tim povodom i na tu temu, izrađeno je nekoliko panoa i izložbi. Učenici su pokazali svoju kreativnost na časovima likovne kulture, engleskog i francuskog jezika. output_2WvNlZ

U toku Dečije nedelje ostvarena je i aktivnost „Učenici u ulozi nastavnika“. Novina ove godine je bila ta što su pojedini učenici starijih razreda održali čas svojim drugarima u mlađim razredima, što je izazvalo oduševljenje mališana.

Takođe, održan je i turnir u malom fudbalu za dečake i odbojci za devojčice. Odeljenje VIII/2 pobedilo je u fudbalu rezultatom 5:0 odeljenje VII/1, a devojčice VII razreda su bile bolje od devojčica VIII (rezultat 2:0). U svakom slučaju, rezultat je bio u drugom planu. Druženje je, kao i uvek, bilo na prvom mestu.

U četvrtak, 8.10.2015.bio je organizovan i maskenbal u kome su učestvovali učenici mlađih razreda, kao i drugari iz Predškolske ustanove „Plavi čuperak“.

U školskoj biblioteci realizovana je akcija „Poklonite knjigu“. Za svaku poklonjenu knjigu, učenici su bili simbolično nagrađeni. Pored toga, nastavnica srpskog jezika, Dragana Bunardžić, organizovala je posetu biblioteci u Ušću.

Dečija nedelja bila je obeležena i na časovima odeljenske zajednice. Nastavnice Vesna Tošić i Aleksandra Pešić održale su sa svojim đacima zajednički čas OZ na kom su učenici razmenjivali poruke prijateljstva.

Sve aktivnosti je budno ispratila nastavnica francuskog jezika, Sanja Petrović, saradnik Dečijeg saveza.