Svaka je nedelja Dečija nedelja!

Da, Dečija. I Dete. Sa velikim D. Ne samo prve nedelje oktobra, već i svake druge nedelje i svakog drugog meseca u godini. Ipak, kao i svake godine, u obeležavanje Dečije nedelje na međunarodnom nivou, na poseban način, nizom prigodnih aktivnosti, uključila se i naša škola.

Dečija nedelja u našoj školi počela je vrlo uspešno i radosno, o čemu smo već pisali. Naš đak prvak, Anastasija Erdoglija, bila je među prvima, tačnije, treća u Trci za srećnije detinjstvo u organizaciji Crvenog krsta. Istovremeno, učenici mlađih razreda počeli su sa izradom kreativne knjige koja sadrži dečije crteže i pisane radove, pod nazivom „Školska knjiga“, koja je sada izložena u holu škole.

Slogan ovogodišnje Dečije nedelje bio je: Podrška porodici – najbolja podrška deci. Tim povodom i na tu temu, izrađeno je nekoliko panoa i izložbi. Učenici su pokazali svoju kreativnost na časovima likovne kulture, engleskog i francuskog jezika. output_2WvNlZ

U toku Dečije nedelje ostvarena je i aktivnost „Učenici u ulozi nastavnika“. Novina ove godine je bila ta što su pojedini učenici starijih razreda održali čas svojim drugarima u mlađim razredima, što je izazvalo oduševljenje mališana.

Takođe, održan je i turnir u malom fudbalu za dečake i odbojci za devojčice. Odeljenje VIII/2 pobedilo je u fudbalu rezultatom 5:0 odeljenje VII/1, a devojčice VII razreda su bile bolje od devojčica VIII (rezultat 2:0). U svakom slučaju, rezultat je bio u drugom planu. Druženje je, kao i uvek, bilo na prvom mestu.

U četvrtak, 8.10.2015.bio je organizovan i maskenbal u kome su učestvovali učenici mlađih razreda, kao i drugari iz Predškolske ustanove „Plavi čuperak“.

U školskoj biblioteci realizovana je akcija „Poklonite knjigu“. Za svaku poklonjenu knjigu, učenici su bili simbolično nagrađeni. Pored toga, nastavnica srpskog jezika, Dragana Bunardžić, organizovala je posetu biblioteci u Ušću.

Dečija nedelja bila je obeležena i na časovima odeljenske zajednice. Nastavnice Vesna Tošić i Aleksandra Pešić održale su sa svojim đacima zajednički čas OZ na kom su učenici razmenjivali poruke prijateljstva.

Sve aktivnosti je budno ispratila nastavnica francuskog jezika, Sanja Petrović, saradnik Dečijeg saveza.

Advertisements