U novu 2017.za novi život Stefana i Dejana

11.1.2017.god.

U novu 2017.za novi život Stefana i Dejana

Ova nova 2017.godina zaista nije mogla početi sa boljim i plemenitijim ciljem.

Od 3.-8.januara 2017. u fiskulturnoj sali naše osnovne škole održala se prva humanitarna Božićna manifestacija „Ušće 2017“ u organizaciji Mesne zajednice Ušće, a na predlog omladine ušćanske. Manifestacija je okupila preko 30 ekipa u fudbalu, basketu i odbojci. Na fudbalskom turniru je učestvovalo 19 ekipa u kategorijama – učenika od 1.-4.razreda, učenika od 5.-8.razreda i seniora, koje su, sem iz Mesnih zajednica Ušće, Mlanča i Polumir, potegle čak i iz Crkvina kod Tutina kako bi dale svoj doprinos.

Pored finalnih utakmica u fudbalu i basketu, prava poslastica za gledaoce bile su i revijalne utakmice – ženskih odbojkaških klubova „Studenica“ i „Ušće“ i fudbalska utakmica navijača Crvene Zvezde i navijača Partizana.

turnir-1turnir-2turnir-3

turnir-4

Promocija mladosti i sporta imala je pored svog osnovnog i viši cilj, a to je humanost. Sav prihod od kotizacija ekipa i prikupljeni dobrovoljni prilog namenjeni su lečenju naših mladih sugrađana Stefana Despotovića i Dejana Jerotijevića, a prikupljeno je 102,800 dinara koji su ravnomerno raspoređeni.

stefan-dejan

Sve se ovo dešavalo upravo uoči Božića, praznika rađanja novog života. Uz Božiju pomoć, nadamo se da će Stefan i Dejan nastaviti da žive svoje nove, bolje, bezbrižne živote, a nadamo se da smo i mi ovom našom Božićnom manifestacijom „Ušće 2017“ uspeli da im bar malo pomognemo u tome.

Organizatori prve humanitarne Božićne manifestacije zahvalni su svim učesnicima, sponzorima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ove manifestacije, a posebnu zahvalnost duguju našoj OŠ „Milun Ivanović“ i nastavniku fizičkog vaspitanja Slavku Trifunoviću.

zahvalnica

Advertisements