Počinje sa radom produženi boravak u našoj školi

8.1.2016.

Počinje sa radom produženi boravak u našoj školi

Savremen način života sve većem broju roditelja nameće potrebu za zbrinjavanjem deteta koje nakon škole odlazi kući i bez nadzora provodi vreme do povratka roditelja sa posla. Samostalan boravak kod kuće izlaže dete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja nameću potrebu za organizovanom brigom o detetu.

Produženi rad nakon redovne nastave – produženi boravak, jedan je od modela kojim se mogu rešiti navedeni problemi. Nova uloga škole je na taj način racionalno i maksimalno iskorišćena, jer pruža nebrojene mogućnosti delovanja u cilju pravilnog rasta i razvoja deteta u kvalitetnu osobu, korisnu svojoj porodici i zajednici.

Produženi boravak dopunjuje brigu roditelja o deci i zadovoljava potrebu za slobodnim vremenom i učenjem dece, pruža deci i porodici organizovan program u cilju potpunog psihomotornog razvoja deteta koje se ostvaruje kroz kako obavezne, tako i slobodne aktivnosti. Osim pisanja domaćih zadataka i učenja, učenici uživaju i u igri i zajedničkom druženju, u cilju što bolje socijalizacije učenika, ali i prevencije neprihvatljivih oblika ponašanja.

Počevši od 11.januara ove godine, i učenicima naše škole biće data mogućnost da budu deo ove priče. Dobro nam došli!

(tekst delimično preuzet sa http://www.slideshare.net/jvolarov/produzeni-boravak-20012359 )Produzeni boravak kolaz

Advertisements