Naši učenici nižu uspehe

31.3.2016.god.

Naši učenici nižu uspehe

Zavidne rezultate, kako na sportskim, tako i na takmičenjima u znanju, postigli su naši učenici. Krenimo redom.

Na Sretenjskoj atletskoj trci, održanoj 15.februara 2016.godine, naši učenici su, kao predstavnici naše škole, bili brži i od profesionalaca. Učenik II razreda, Strahinja Andrić, bio je drugoplasirani u konačnom rangu na trci na 600 metara. Lena Mladenović, učenica III razreda, i Marija Veselić, učenica IV razreda, bile su brže od svojih vršnjakinja koje godinama treniraju atletiku. Violeta Ilić, VI razred, osvojila je 6.mesto u trci na 1200 metara, postigavši bolji rezultat od nekoliko profesionalnih atletičarki.12696903_880512552068775_3077698760191201167_o

Što se takmičenja u znanju tiče, do sada je održan opštinski nivo takmičenja na kom su naši učenici bili prilično uspešni.

Učenik III razreda, Pavle Radonjić, je bio petoplasirani na takmičenju iz matematike. Lena Mladenović i Kristina Košanin, takođe učenice III razreda, bile su sedme, a Sofija Vuković deseta. Valja napomenuti da učenici III razreda imaju samo opštinski nivo takmičenja.

Učenica VIII razreda, Milica Petrović, osvojila je 6. mesto na takmičenju iz engleskog jezika.

Teodora Romčević, VII razred, i Marija Bošković, VIII razred, osvojile su 2.mesto na opštinskom takmičenju iz geografije i na taj način se plasirale na okružno takmičenje.

Na Književnoj olimpijadi, učenice VII razreda Nataša Vučković i Lora Košanin plasirale su se u prvi rang takmičenja, Andrea Dugalić u drugi rang, dok se učenica VIII razreda, Milica Petrović, plasirala u treći rang takmičenja.

Svi učenici koji su učestvovali na opštinskom takmičenju iz biologije plasirali su se na okružni nivo, a to su: V razred – Lola Marković i Sanja Košanin, VI razred – Violeta Belaković i Anđela Vuković, VII razred – Aleksandra Erdoglija i Teodora Romčević.

Jedan od značajnijih uspeha naših učenika zasigurno je 1.mesto u šahu koje je osvojio učenik VIII razreda, Dejan Jerotijević, dok je njegov mlađi brat, učenik IV razreda naše škole, Aleksandar Jerotijević, osvojio 5.mesto.

Još jedno 1.mesto osvojio je Uroš Pešić, VI razred, na takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja i to u oblasti automodelarstva. U istoj oblasti takmičio se i Aleksandar Tlačinac, VI razred, i u toj kategoriji bio trinaesti. Učenice V razreda, Lola Marković i Sanja Košanin, takmičile su se u opštem delu (papirno modelarstvo). Sanja je osvojila 4., a Lola 6.mesto.

Svim učenicima čestitamo i želimo im puno uspeha u daljem takmičenju!

Advertisements