U Rečniku Crvenog krsta krv ŽIVOT znači

Već dugi niz godina naša škola neguje izuzetno dobru i plodotvornu saradnju sa Crvenim krstom Kraljevo. Rado učestvujemo u svim aktivnostima Crvenog krsta koje promovišu humanost, zdrave životne navike i pružanje pomoći u raznim situacijama.

Ove godine odazvali smo se i uzeli učešće na konkursu „Krv život znači“ i to u kategoriji Učenici od 5.-8.razreda osnovne škole (stariji osnovci) – Motivacioni video spot.

Autor motivacionog videa je učenica Julijana Banković, učenica 7/2 izdvojenog odeljenja u Gokčanici, a njen mentor bila je nastavnica engleskog jezika Marijana Dražović, koja je ujedno i njen razredni starešina i saradnik sa Crvenim krstom Kraljevo.

Veliki broj mladih je bio animiran i mnoštvo njih je učestvovalo na konkursu sa temom promocije davalaštva krvi čiji je naziv „Krv život znači“.

Komisija za odabir radova za nagrađivanje ocenjivala je uspešnost u:

  • originalnosti ideje
  • promociji lepote življenja i poklanjanja i solidarnosti
  • pozivu na dobrovoljno davanje krvi
  • razumevanju ličnog doprinosa promociji davalaštva krvi
  • vidljivom duhu principa dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi
  • prepoznatom mestu Crvenog krsta u davalaštvu krvi
  • da li sadržaj odgovara uzrastu deteta odnosno učenika

U mnoštvu pristiglih radova, Jucin video rad je prema svim kriterijumima istaknut kao jedan od najboljih i nagrađen je na gradskom nivou, a kao takav učestvuje i u sledećem nivou rangiranja – na nivou države – o čemu će početkom maja, u Nedelji Crvenog krsta, odlučivati komisija Crvenog krsta Srbije.

Čast nam je i zadovoljstvo što možemo da se pohvalimo višedecenijskom saradnjom naše škole i Crvenog krsta. Ponosni smo što i dalje poštujemo tu tradiciju koja traje već više od pola veka i što naši učenici i danas prepoznaju značaj humanosti i brige o zdravlju.


Postavi komentar