Mladi novinari naše škole

4.12.2016.god.

Mladi novinari naše škole

Pored sporta, muzike, plesa i znanja iz raznih oblasti, gde su postigli i nizali izuzetne uspehe (i nastavljaju da to čine), učenici naše škole pokazali da imaju interesovanja i sklonosti i kada je u pitanju novinarstvo.

Novoosnovanu novinarsku sekciju naše škole čine: Saška Košanin, Sara Vukašinović, Bojana Jablanović i Anđela Vuković, učenice VII/2.

Njihov prvi izazov i prva prilika da pokažu svoj rad i umeće bio je Dan škole. U nastavku možete pročitati njihovu reportažu. Željno iščekujemo nove vesti naše novinarske sekcije!

РЕПОРТАЖА СА ПРОСЛАВЕ ДАНА ШКОЛЕ

Наша школа је 27. новембра прославила 109. рођендан. Као и сваке године приредба је одржана у Дому културе  у Ушћу. Ученици су се озбиљно припремали и показали су пред наставницима, родитељима и гостима своју креативност и талентованост .

Наташа и Лора, ученице осмог разреда, подсетиле су нас на резултате претходне године које су ученици остварили на свим нивоима и дисциплинама. Поменути су најуспешнији ђаци и спортисти, као и хуманост свих нас.

Ученици су се представљали рецитацијама, плесом, краћим драмским текстовима и песмом, на бини која је била претворенау праву уметничку слику захваљујући идејама чланова ликовне секције. Петаци су поставили проблем заљубљивања и насмејали публику, али и задивили добром глумом. Седмаци су на смешан начин причали о школи, наставницима и домаћим задацима. Сви су се пронашли у њиховим поделама, и ђаци и наставници.

На крају су биле песме, и на француском и на српском, а певали су Катарина Главчић, Елеонора Ердоглија, Ања Радосављевић и Вељко Јевтовић, уз пратњу Теодоре Ромчевић и Лоле Марковић које су свирале виолину. Колико је то све лепо звучало, показивала је публика која је песме  прекидала аплаузима и овацијама.

Утисак је да су сви из Дома изашли задовољни, учесници јер су своје идеје извели на прави начин и показали да се рад и труд исплати, а гледаоци јер су уживали  гледајући и слушајући квалитетан програм. Нису пронашли  ни једну једину грешку, или бар нису хтели о томе да причају.

За следећи, јубиларни 110.рођендан очекујте још више и боље од овога!

Новинари  Сашка, Сара, Бојана и Анђела

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.