Dodela humanitarne pomoći naših đaka

Humanitarna akcija ,,Deca Ušća deci Grdice“, je uspešno završena i skupljena pomoć je 30.5. 2014. god. uručena u školi u Grdici. Svi nastavnici i građani Ušća mogu biti ponosni na naše đake koji su po ko zna koji put pokazali da imaju plemenito srce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU akciji je prikupljeno 112 000,00 dinara i mnogo paketa sa pelenama, kućnom hemijom, sredstvima za ličnu higijenu, hranom … Đaci naše škole su jedni od retkih koji su se odrekli proslave mature, a novac koji su planirali da potroše u tu svrhu donirali drugarima u Grdici. U nizu humanitarnih akcija kao i novčanim prilozima radnika naše škole prikupljena je ova skromna pomoć . Posebno moramo iskoristiti priliku da se zahvalimo i građanima Ušća koji su se u velikom broju odazvali i uzeli učešća u prodajnoj uzložbi naših đaka. Predstavnik Đačkog parlamenta, Miroslav Medarović, je na licu mesta uručio pakete pomoći i preneo želje svih učenika za brzim oporavkom svega što je ova prirodna nepogoda uništila. Novčana sredstva su uručena roditeljima učenika iz Grdice koji su najviše pogođeni poplavama. Nekim porodicama smo pomoć odneli do njihovih poplavljenih kuća i na licu mesta videli sa kakvim se problemima nose ovi ljudi. Teško je bilo gledati poplavljena domaćinstva i uslove u kojima trenutno žive drugari iz Grdice.

Miroslav je iskazao zadovoljstvo da je njihova pomoć otišla u prave ruke i naglasio da smo pokazali da i škole sa 35o đaka iz male sredine može pomoći onima kojima je pomoć u ovom trenutku neophodna. Nada se Miroslav, da će primer škole iz Ušća slediti i ostale škole i da ćemo zajedno pomoći našim drugarima, a ova poseta biti povod za početak prijateljstva ove dve škole.

Zapamtite :

U školi nije najteže naučiti formule, godine, teoreme… U školi je najteže naučiti da postanete dobri  ljudi. Jedan od ispita na tom  putu  ste brilijantno položili i na tome vam čestitamo. Nadam se da ćete svoju plemenitost negovati, a naša škola i Ušće biti ponosno na vas !

Postavi komentar