Mi na Festivalu dečjeg stvaralaštva u Raški

6.12.2016.god.

Mi na Festivalu dečjeg stvaralaštva u Raški

U subotu 3.12.2016.godine u Raški, u organizaciji udruženja „Kreativko“ i podršku SO Raška, OŠ „Raška“ i mnogobrojnih sponzora, održan je 1.Festival dečjeg stvaralaštva. Među preko 170 učesnika našli su se i učenici naše škole koji su je predstavili na najlepši mogući način.

Na manifestaciji je učestvovalo jedanaest škola iz Kraljeva, Ušća, Baljevca, Jošaničke banje, Raške, Novog Pazara, Tutina, Leposavića, Zvečana i Kosovske Mitrovice. Festival ove godine nije imao takmičarski karakter, ali su učesnici ipak bili veoma motivisani i raspoloženi na sceni.

Našu školu ponosno su predstavljali: Anja Radosavljević i Veljko Jevtović koji su izvodili pesmu „Ružo rumena“ u pratnji Teodore Romčević i Lole Marković na violini, kao i profesora muzičke kulture Srđana Pušonića na klavijaturi, i Milica Medarović, Marta Cvetković, Lidija Ilić, Marija Veselić, Andrijana Erdoglija i Andrea Erdoglija koje su izvodile plesnu tačku čiju su koreografiju same osmislile.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Publika je oduševljeno propratila svako izvođenje naših učenika i davala svesrdnu podršku. Smenjivala se pesma i ples, ali treba naglasiti da su naši učenici bili jedinstveni po tome što nisu pevali uz matricu, već uz pratnju violina i klavijature.

Za učešće i doprinos afirmisanju kreativnosti na ovogodišnjem Festivalu dečjeg stvaralaštva u Raški naši učenici i naša škola dobili su plaketu, kao i vetar u leđa za mnoge buduće nastupe i takmičenja.

20161205_125250

Klikom na link možete pogledati i prilog Kopernikus RTV Raška o ovom festivalu.