Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi i uspesima naših učenika

27.1.2018.god.

Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi i uspesima naših učenika

 

U četvrtak, 25.januara 2018.godine u okviru manifestacije „Svetosavski dani“ Društvo za srpski jezik i književnost Kraljevo organizovalo je takmičenje iz oblasti književnosti i jezičke kulture za učenike 6.razreda. Takmičenje je priređeno u prostorijama kraljevačke biblioteke „Stefan Prvovenčani“.

Našu osnovnu školu je predstavljao tim od tri učenika: Milica Medarović, Marta Cvetković i Kosta Bogojević. Oni su se takmičili pojedinačno iz jezičke kulture, svako iz svoje izabrane oblasti: Milica u izražajnom čitanju datog teksta, Marta u sažetom prepričavanju istog teksta, a Kosta u besedi. Kao tim odgovarali su na 20 pitanja iz oblasti vezanih za književnoteorijske pojmove.

Na takmičenju je učestvovalo 7 škola iz Kraljeva i okoline, a tim naše škole je osvojio odlično 2.mesto.

IMG-faae6a63ee6913f91ae5aba238d28373-V

U petak, 26.januara 2018. organizovan je Svetosavski školski turnir u stonom tenisu za učenike i učenice starijih razreda naše škole.

U kategoriji dečaka ubedljivo najbolji je bio Veljko Aleksić, VII/1, sa sedam pobeda, koji je osvojio 1.mesto na turniru. 2.mesto osvojio je učenik VIII/2 Vladimir Topalović, dok je treći bio Marko Lišanin, VI/2.

U kategoriji devojčica najuspešnija je bila Nataša Banković, VIII/3, iz izdvojenog odeljenja u Gokčanici, koja je jedina pobedila u sva tri meča.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Vrhunac obeležavanja Svetosavskih dana u našoj osnovnoj školi bile su priredbe u kojima su učestvovali naši učenici i prikazali svoje raskošne talente.

U priredbi održanoj danas, 27.januara 2018.godine u školi u Gokčanici učestvovali su svi učenici ovog izdvojenog odeljenja. Program je bio raznovrstan, a kostimi i scena bogati.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Centralna priredba održana je, takođe danas 27.1.2018., u Domu kulture „Studenica“ u Ušću. Moglo se čuti i naučiti o životu Svetog Save i onome što je propovedao. U prvom planu bile su pozitivne ljudske vrednosti, kao i dobronamerni saveti za život, s akcentom na važnost obrazovanja. Sala Doma kulture bila je prepuna publike, ali i mira i spokoja kojima je odisao čitav program.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.