Škola života

13.12.2016.god.

Škola života

Šta je ćelija? Kako glasi Pitagorina teorema? Šta je palatalizacija? Koliko žica ima kontrabas? Koje godine je bila Bitka na Mišaru? Present Simple ili Present Continuous? Šta su anticikloni?

Svako pitanje vrlo važno i prvo među jednakima.

Međutim, u našoj školi uči se i kako da se uči. Kako da se druži i deli. Kako da se postane bolji čovek. Kako da se čuva ono najvrednije.

Kvalitet nam je uvek ispred kvanititeta, te nam je nebitno što nas je u pojedinim razredima tek jedno ili dvoje. Trudimo se i angažujemo kao da nas je trideset.

Učenici mlađih razreda izdvojenog odeljenja u Gokčanici, Sara Cvetković i Aleksandar Banković, sa radošću svakoga dana odlaze u školu i vesele se susretu sa svojom učiteljicom, Tanjom Ratković. Vesele se, jer su osetili radost saznanja, istraživanja, kreativnosti i spoznali prave vrednosti. Simbolično su ih ovako predstavili.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Naša su odeljenja puna Sara i Aleksandara i u svakom je po jedna Tanja. Raduju se svakom školskom danu, čuvaju ono što se novcem kupiti ne može i cene prave i pozitivne vrednosti. Vreme. Snove. Želje. Ljubav. Prijateljstvo. Jer to je ono što će po završetku škole pamtiti, sve i da zaborave padeže i teoreme.