Nek srce voli, nek osmeh blista, svako u sebi nek nađe Hrista

Vaskršnji vašar u Loznu

Izdvojeno odeljenje naše škole u Loznu broji 6 đaka: 3 prvaka, 2 učenika trećeg razreda i 1 učenica četvrtog razreda. Već godinama decu u ovom selu nadomak Ušća uči učiteljica Jelena Dugalić. U susednoj učionici – nešto mlađi drugari predškolci i vaspitačica Milica Češljarac. Mala vesela družina u maloj seoskoj školi, u zagrljaju plavetnila, prirode i spokoja.

Nedavno, tačnije u četvrtak, 25.aprila, ova mala seoska škola bila je domaćin Vaskršnjeg vašara.

Ova mala seoska škola dočekala je ne samo decu, već i njihove roditelje, bake, deke, komšije, meštane sela. Svi su bili dobrodošli na jedno veselo druženje.

Posetioci Vaskršnjeg vašara bili su i kolege zaposleni u našoj školi, a posebno dragi gosti bili su drugarica Ružica Obrenović, njena učiteljica Jelena Radović i pomoćna radnica Dragica Banković iz škole u Gokčanici.

Na Vaskršnjem vašaru u Loznu mogli su se probati najukusniji kolači i pazariti najoriginalniji uskršnji pokloni.

Mala seoska škola bila je ispunjena toplinom i mirisima, grajom i osmesima.

Ovo je prava slika onoga što se zove saradnja porodice, lokalne zajednice i škole, ali, pre svega, ovo je slika iskrenog drugarstva, uzajamnog poštovanja, tople srdačnosti i čiste ljubavi i radosti.

Vaskršnja radost darivanja

Učenici koji pohađaju versku nastavu u našoj školi napravili su razne ukrase povodom velikog hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Gospodnjeg. Svoje radove su poklonili svojim bližnjima – porodici, prijateljima, komšijama,…

Kao najlepši vaskršnji dar, učenice 4/1 naše škole, Višnja Goljović i Iva Božić, svima poklanjaju pesmu na temu Vaskrsenja Gospodnjeg našeg Isusa Hrista.

(preuzeto sa https://veronautikablog.wordpress.com/)

Najradosniji hrišćanski praznik

Učenici starijih razreda naše škole su sa nastavnicom likovne kulture Jelicom Veljović svojim radovima na temu Uskrsa uredili hol škole.


Postavi komentar