Naša Nađa Erdoglija na Cover Fest-u

Proteklog vikenda u Leskovcu je održan prvi „Cover Fest“ – festival mladih muzičkih izvođača u organizaciji Međunarodnog kulturnog centra „Art Lend“. Festival je trajao 3 dana, od 9-11.decembra 2022. i podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

„Cover Fest’“ je zamišljen kao projekat u kome su učešće uzeli talentovani vokalni i instrumentalni izvođači solisti kao predstavnici svojih škola koji bi izvođenjem poznatih muzičkih numera dali svoje viđenje na već poznate teme. Pravo učešća su imale sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

Predstavnik naše škole bila je Nađa Erdoglija, učenica 7/1, a njen mentor je bio nastavnik muzičke kulture Srđan Pušonić.

Na takmičenju je učestvovalo preko 60 takmičara iz čitave Srbije, raspoređenih u 3 kategorije. Svi izvođači nastupali su uživo u pratnji festivalskog benda. Stručni žiri činili su kompetetni muzičari iz Leskovca i Srbije.

Naša Nađa je već na prvom takmičarskom danu prikazala svoj raskošni talenat i zasijala u punom sjaju. Njena numera je bila vrlo zahtevna. Publika je sve to prepoznala i nagradila je njen nastup gromoglasnim aplauzom. Nakon zasedanja žirija, doneta je odluka da Nađa prolazi u finale takmičenja!

U finalu takmičenja Cover Festa našlo se 30 takmičara iz čitave Srbije. Nađa je i na finalnom nastupu bila jednako dobra, sigurna na sceni i u svoje kvalitete.

I pored ogromne konkurencije, u konačnom plasmanu naša Nađa Erdoglija zauzela je 5.mesto u svojoj kategoriji!

Nađa, hvala ti što si dostojno predstavila našu školu i naše mesto. Samo napred i nastavi da nižeš uspehe!


Postavi komentar